Samtalsterapi för ett renat sinne

Känner du att du kan få ut något av att gå på samtal tillsammans med en samtalsterapeut så ska du göra det. Man behöver faktiskt inte vara deprimerad eller må väldigt dåligt för att gå i samtalsterapi. Kanske är det bara så att du känner dig ganska ensam och inte har någon att prata ut med, så är samtalsterapi ett bra alternativ.

Att sitta på terapi på MPsju AB är faktiskt långt ifrån så läskigt som jag trodde det skulle vara. Jag tänkte att det skulle vara stelt och att de bara skulle ställa den där klassiska frågan ”hur mår du” flera gånger för att få olika svar och få mig att tänka till. Men det var det inte. Samtalsterapin var mer som ett vanligt samtal tillsammans med en väldigt genuin och mysig människa som jag verkligen kände lyssnade på mig och brydde sig om det jag hade att säga. Det var faktiskt väldigt skönt.

Många gånger tror att jag man tror att man vill hålla inne med saker men faktum är att de flesta av oss gärna pratar om våra problem. Det är så vi mår bättre om vi pratar om det och renar vårt sinne. Skillnaden på samtalsterapi på MPsju AB jämfört med vara ute och fika tillsammans med dina väninnor är att du inte får lika mycket förstärkningar av dina negativa känslor. Terapeuten kommer att lyssna på det men sen kommer de även att lägga det åt sidan och få dig att tänka på de positiva delarna och att se allting från ett annat perspektiv som gör att situationen sen inte känns så fruktansvärt skrämmande i alla fall.